Ordinacija za kožne i polne bolesti, estetske zahvate i kozmetologiju

KOZMETOLOGIJA

MASAŽE

MASAŽA OPUŠTA, LEČI DUŠU I TELO

Masaža predstavlja hiljadama godina staru metodu lečenja i čini integralni deo fizikalne medicine. Savremen način života, stres, višečasovno sedenje ispred računara, pušenje, manjak fizičke aktivnosti, prekomerna telesna težina - sve su ovo faktori koji dovode do povećane napetosti mišića, pogotovo mišića vratnog i lumbalnog dela kičmenog stuba. 

U našoj ordinaciji radimo: terapetutsku masažu, ultrazvučnu masažu, relax masažu, anticelulit masažu.

TERAPEUTSKA MASAŽA

Ova masaža predstavlja spoj nekoliko različitih manualnih tehnika masaže, dodatno obogaćena mešavinom esencijalnih ulja koja znatno redukuju bol i uspešno otklanjaju nakupljenu napetost. Terapeut tokom ove masaže deluje na bolno ili napeto mesto, a već nakon nekoliko masaža, cirkulacija postaje bolja, mišići leđa i vrata se opuštaju, postaju bolje prokrvljeni, uspešno se razbijaju naslage mlečne kiseline, znatno se redukuje bol i otklanja napetost, što se manifestuje kao osećaj lakoće i opuštenosti. Takođe, ima blagotvorno dejstvo na ceo organizam, jer otklanja sve blokade i nakupljeni stres u telu. Vreme trajanja masaže je pola sata. Potrebno je uraditi nekoliko tretmana u seriji, u zavisnosti od problema koji klijent ima. Uz ovu masažu može da se kombinuje ultrazvučna masaža za dublje prodiranje u mišićno tkivo.
Masaža može biti od pomoći za širok spektar različitih problema, o čemu se najbolje možete posavetovati sa našim terapeutima.

Izvođenje tretmana možete pogledati OVDE

ULTRAZVUČNA MASAŽA

Terapeutska masaža se najčešće kombinuje sa ultrazvučnom masažom. To je oblik mikromasaže tkiva koji deluje mehanički i ima toplotni efekat. Ultrazvuk deluje analgetski - smanjuje bol, smanjuje mišićni spazam i pospešuje regeneraciju tkiva. Trajanje ultrazvuka je od 5 - 10 minuta. Radi se u seriji od najviše 10 tretmana koji se raspoređuju u odnosu na problem ili način rešavanja problema.

RELAX MASAŽA

Relax masaža je blaga prijatna ručna masaža kojom se postiže opuštanje organizma sjedinjavanjem protoka energije. Ima za cilj negovanje tela radi podizanja opšteg zdravstvenog stanja. Služi za prevenciju stresa i premora, kao i relaksaciju mišića. Relax masaža ima opuštajuće dejstvo, kako na mišice, tako i na tkiva i organe. Kao što i sam naziv govori, radi se o nežnoj i umirujućoj masaži sa elementima akupresure čime telo postaje opušteno, a ujedno se stimulise i cirkulacija u telu. Najveća prednost relax masaže, u odnosu na druge tehnike, je u tome da umiruje nervni sistem, poboljšava cirkulaciju, vraća izgubljenu energiju i na kraju stvara potpuni osećaj zadovoljstva. Relaksaciona masaža se najviše fokusira na leđa, ramena, noge, ruke i stopala. Izvodi se u kombinaciji sa odgovarajućim ambijentom i pomoćnim sredstvima. Prijatna muzika i sveće su neophodni detalji relax masaže, zatim topla eterična bazna relaks ulja, prijatni mirisi i ostala sredstva. Kod relaksacione masaže terapeuti koriste blage,s pore ,duge i glatke pokrete. Slobodnno nam možete napomenuti da više pažnje posvetimo delovima tela koji su opterećeniji. Preduslov vrhunske masaže jeste kvalitetna komunikacija sa našim maserom pre početka masaže.

ANTICELULIT MASAŽA

Danas postoji mnogo načina da izađete na kraj sa celulitom, ali jedan od najefikasnijih i najdravijih jeste masaža. Kroz masno i vezivno tkivo neprestano kruže voda, krv, limfa koje raznose kiseonik i hranjive materije, čisteći tkiva od štetnih materija. Promene u potkožnom tkivu nastaju kada je usporen proces otklanjanja štetnih materija i kada organizam nije ustanju da ih se oslobodi. Masaža kao metoda za rešavanje celulita ima za cilj:
- POBOLJŠANJE CIRKULACIJE KRVOTOKA
- VRAĆANJE ELASTIČNOSTI I TONUSA TKIVA
- STIMULACIJU IZLUČIVANJA ŠTETNIH MATERIJA IZ ORGANIZMA.

Posebno pomaže onim delovim tela na koje se teško utiče vežbanjem, kao što su unutrašnja strana kolena ili gornji spoljni deo bedara.
Kombinacija specijalnih masažnih tehnika vidno će se popraviti stanje i izgled Vaših nogu. Sa anticelulit masažom je najbolje početi dan nakon završetka mesečnog ciklusa, jer je tada hormonski status najbolji. U narednih 10 dana nivo estrogena u telu je najniži, pa se brzo mogu postići željeni efekti, odnosno lakše se može ukloniti celulit, a tretmani su manje bolni i koža je manje osetljiva.
Naša preporuka je da se ispošutuju još neke karike u lancu borbe protiv celulita, a to su: pravilna, umerena ishrana, izbegavajte alkohol, cigarete, jedite više svežeg voća i povrća, a manje pržene i prerađene hrane, unosite dovoljno tečnosti i pojačana fizička aktivnost.

CFC LD - REVOLUCIONARNA TEHNIKA KOJA POBEĐUJE CELULIT

Za brže i nežnije uklanjanje celulita primenjujemo CFC LD anticelulitnu masažnu tehniku, koja je zasnovana na najnovijoj etiopatogenezi celulita. Ono po čemu se razlikuje od anticelulit masaže je što se izvodi dlanovima sa vrlo blagim pritiskom, potpuno je bezbolna i ne dovodi do pojave modrica. Regeneriše oštećeno vezivno tkivo i pomaže organizmu da izbaci višak vode i toksina. Uz primenu ove tehnike čak je moguće poboljšati stanje celulita i kod osoba gde se fibrozno tkivo pod prstima oseća kao klikeri ili tvrde ploče.