Ordinacija za kožne i polne bolesti, estetske zahvate i kozmetologiju

KOZMETOLOGIJA

LIMFNA DRENAŽA (manuelna)

REŠITE SE OTEČENIH I BOLNIH NOGU, VIŠKA TEČNOSTI I STRESA

Predstavlja poseban metod eliminacije ekstracelularne tečnosti i štetnih metaboličkih produkata u njoj. Ima pozitivan i povoljan efekat na regeneraciju tkiva i uopšte na detkosikaciju u organizmu. Može se izvoditi manuelno i aparaturno.

Kod manuelne limfne drenaže izuzetno je bitan intezitet pritiska i smer pokreta. Obavezno se radi od proksimalnih do distalnih delova tela. Osnovni pokreti kod manuelne limfne drenaže su pokreti istiskivanja, pumpanja, pokret pritiskanja limfnih čvorova i pokret reasobcije.

Preporučena je kod stanja kao što su: otoci, hronični edem, redukcija celulita, gojaznosti, duboka relaksacija i oslobađanje od posledica stresa, nega tela nakon lipolize ili liposukcije, kod trudnica je dobar efekat (naročito u 2. i 3.mesecu trudnoće , jer dolazi do velikog oticanja),neuropatija, glavobolja, umor, nauralgija, stimulacija imunog sistema i još mnogih drugih stanja.

Preporučuje se da trajanje bude od 30-60 minuta. Prvi tretman je preporučljivo da bude kraći, a kod drenaže koja se radi isključivo u terapeutske svrhe radi se u dogovoru sa lekarom. Prema trenutnom stanju pacijenta radi se više procedura tačno po dogovoru.

Nakon završenog tretmana telo se oslobađa viška tečnosti, dolazi do smanjenja bola, do postepenog smanjenja otoka. Deluje na mikrocirkulaciju na nivou kapilara, dolazi do povećanog protoka imfe, pa nakon završene drenaže pacijent ima osećaj za povećanim mokrenjem i dolazi do baš veliko izlučivanja tečnosti. Nema više otečenih i umornih nogu. Manuelnu limfnu drenažu vrše viši fizioterapeuti, specijalno obučeni za ovaj tretman.

Izvođenje tretmana možete pogledati OVDE