Ordinacija za kožne i polne bolesti, estetske zahvate i kozmetologiju

KOZMETOLOGIJA

JAPANSKO ISCRTAVANJE OBRVA I "PUDER" TEHNIKA

ZA SAVRŠENE I LEPO OBLIKOVANE OBRVE

Jedan od najvećih problema, što se tiče estetike na licu žene, jesu obrve. Skoro ni jedna žena nije zadovoljna svojim prirodnim lukom obrva. Bilo da su retke, svetle, loše počupane, sa rupama od ožiljaka ili jednostavno nesavršene, ordinacija Yuta Centar Vam može pomoći!                                            Za koju god tehniku da se odlučite - japansku metodu iscrtavanja obrva ili za „puder“ tehniku, Vaše obrve će dobiti potpuno prirodan izgled, izgledaće gušće, punije, negovanije, simetrične i u skladu sa Vašim željama.

Japansko iscrtavanje obrva (Microblading) je polutrajno aplikovanje pigmenta oštricom koja simulira prirodan izgled dlaka različitih dužina i debljina. U ovoj metodi se ne koristi ni mašinica ni igla, već se dlačice unose u kožu jako plitko posebnim nožićem. Zbog specifičnosti metode kojom se radi, obrva dobija potpuno prirodan izgled, jer se ne popunjava cela forma obrva, već posebnom tehnikom izvođenja tankih i zakrivljenih dlačica u PRIRODNOM SMERU rasta. Važno je naglasiti da se kod ove metode prirodne dlake obrve ne čupaju. Genijalno je i to što možete birati boju, debljinu i oblik koji Vam srce poželi. U samom postupku najpre se sa olovkom iscrta probna forma obrva, kako bi klijnt mogao da izabere novi, željeni oblik. Kada se završi sa probnim crtanjem, bira se boja koju oblikujemo prema boji tena, prirodnih dlačica obrva i željama klijenta i tek tada krećemo sa postupkom iscrtavanja.

PUDER TEHNIKA

Jedna od najpopularnijih tehnika danas je tehnika “puder obrve” (“ powder eyebrows”) koju takođe naša ordinacija nudi. Trajna šminka obrva u ovoj tehnici se radi kao blago polutransporentno senčenje na veoma maloj dubini, zbog čega obrve izgledaju gušće, punije, negovanije i imaju prirodan izgled, bez strogih kontura. Puder tehnika je sofistricirana, jer obrvama daje blag i nežan oblik, kao da ste obrve šminkali mekom olovkom ili senkom.

Važno je da naglasimo da koristimo najkvalitetnije boje (pigmente) na tržištu koji ne sadrže cink, kobalt, nikal i ostale štetne metale, već su na biljnoj bazi, pa nema bojazni od pojave alergijskih reakcija niti bilo kakvih neželjenih efekata (da Vam obrve budu crvene ili pak zelene). Instrumenti i pribor za rad su sterilni i dezinfikovani kako ne bi izazvali infekcije ili druge probleme na koži.

Tretman traje oko sat vremena, od čega najduže traje crtanje oblika. Što se tiče nege obrva nakon tretmana, jako je bitno poslušati savete našeg kozmetičara koji će Vam detaljno objasniti koja je procedura nege. Korekcija se radi nakon 3 -4 nedelje od prvog iscrtavanja. Preporuka je da se jednom godišnje boja obrva osvežava, jer redovnim godišnjim održavanjem produžavate im vek koliko god Vi želite.