Ordinacija za kožne bolesti i kozmetologiju

DERMATOLOGIJA

MEZOTERAPIJA ( sa iglom )

Gotovo da nema osobe koja bar jednom u životu nije bila na nekoj dijeti ili vredno vežbala, trčala, išla na fitnes. I pored svih ovih napora događalo se da lokalne masne naslage, na određenim regijama, kao i celulit uporno ostaju. Poslednjih nekoliko godina mezoterapija je metoda izbora za ovakve probleme. 

Mezoterapijske procedure se rade jedanput nedeljno. Mikroinjekcije se ubrizgavaju pomoću specijalnog aparata koji podseća na pištolj pa se i naziva MESOGUN. Ovaj način aplikacije smanjuje bol na minimum. Ima regija gde se uopšte ne oseća ubod. Pitate se zašto se ove supstance ubrizgavaju u kožu i potkožno tkivo. Zašto se ne piju? Zato što se ovim načinom izbegavaju sistemska dejstva i zato što se one daju baš na mesto gde postoji određeni problem, pa je njihovo dejstvo tu najjače. 

Kada se rešava problem CELULITA ubrizgavaju se razni lipolitici, venotonici, preparati koji ubrzavaju cirkulaciju i sredstva za zatezanje kože. Rezultati su vidljivi veoma brzo-nakon prve ili nakon druge procedure.Kada se celulit razloži poželjno je uključiti masažu i limfnu drenažu ali tek nakon 72 sata od mezoterapije. Najbolja je ručna masaža. Primečeno je da ostaje veliki broj modrica na nogama ukoliko se masaža vrši pomoću raznih aparata na struju ili ultrazvukom! Potrebno je 7-10 procedura mezoterapije jedanput mesečno. Potom jedna na dve nedelje i najzad jedna mesečno. Kod tvrdokornog celulita(IV stepen) posle pauze od mesec dana radi se još jedan ciklus. 

Za uklanjanje LOKALNIH MASNIH NASLAGA procedura je veoma slična samo što se dozira veća količina lipolitika u odnosu na druge preparate. Rezultati su vidljivi već nakon treće procedure. Pacijenti prvo zapažaju smanjenje obima i po nekoliko centimetara. 

 MEZOLIFT je primena hijaluronske kiseline, kompleksa vitamina, antioksidanasa, kolagena i dr. u cilju podmlađivanja kože lica, vrata i dekoltea. Radi se jednom nedeljno. Koža postaje zategnuta, glatka i dobija svež mladalački izgled a bore su pliće. 
Vrstu preparata, učestalost procedura, indikacije i kontraindikacije kao i kombinovanje mezoterapije sa metodom hemijskog pilinga, filera i botoksa određuje doktor. Ova metoda nije trenutni modni hir velikih filmskih i pevačkih zvezda. Ovo je ozbiljna medicinska metoda koja omogućuje, da se bez većih hirurških zahvata, reše estetski problemi na koži lica i tela. Čak i za osobe koje su se podvrgle etetskim operacijama, mezoterapija je najbolja metoda za održavanje postignutog stanja kože i potkožnog tkiva.

Lako i brzo

ZAKAŽITE PREGLED / TRETMAN